Jouw verhaal in een levensboek

Een ode aan jouw leven

Jouw leven is uniek, vol gebeurtenissen, ontmoetingen en ervaringen. Wanneer het einde van je leven in zicht is ontstaat vaak een natuurlijke behoefte de balans op te maken. Je gaat terugblikken en herinneringen komen naar boven. Misschien ontdek je bepaalde thema’s in je leven die je helpen de rode draad van je leven te ontdekken.

 

Een schat aan informatie

Hoe mooi zou het zijn wanneer je dit kan verbeelden in een prachtig boek. Met geliefde gedichten, grappige of ontroerende verhalen, foto’s, typische uitspraken en tekeningen. Door dit levensboek kunnen jouw nabestaanden herinneringen ophalen, samen lachen en huilen wat hun rouwproces kan ondersteunen. En het is een tijdsdocument voor generaties na jou. Zij kunnen duiken in de geschiedenis en zichzelf beter leren kennen door een schat aan informatie over hun voorouders.

Ik heb jarenlange ervaring met grafisch vormgeven waarmee ik jou kan helpen jouw unieke verhaal tot een levensboek te verwerken.

 

Herinneringsboek gemaakt door dierbaren

Het is ook mogelijk dat familie of andere dierbaren mij na het overlijden vragen een levensboek te maken, met teksten, foto’s en andere mooie herinneringen aan jou. Dit kan hen helpen het verdriet om jouw verlies te verwerken. Hierin kunnen bijvoorbeeld ook speeches, foto’s en andere momenten van het afscheid in opgenomen worden.

HOE WERKT HET?

Nadat je je hebt aangemeld, neem ik contact met je op voor nadere uitleg en het maken van afspraken. Vervolgens krijg je een lijst met hulpvragen toegestuurd. Deze hulpvragen gaan over thema’s, zoals kinderjaren, huwelijk of gezin, familietradities en feestdagen, ontspanning & reizen en belangrijke gebeurtenissen. Deze vragen hoef je niet allemaal te beantwoorden, maar ze dienen als inspiratiebron. Daarnaast kan je vast op zoek gaan naar beeldmateriaal wat je graag wil opnemen in jouw boek. Wanneer ik de antwoorden op de vragen gelezen heb kom ik naar je toe voor een uitgebreid gesprek.

Zodra de teksten zijn geschreven krijg je hiervan een proef te zien ter controle. Wanneer de tekst akkoord is ga ik het boek vormgeven. Ook het ontwerp mag je beoordelen. Eventuele wijzigingen worden meegenomen in één correctieronde. Bij afronding van het project krijg je vijf prachtige, zeer persoonlijke boeken.

 

WAT KRIJG JE EN WAT KOST HET?

  • Een voorbereidend telefoongesprek
  • Een lijst met hulpvragen ter inspiratie
  • Een uitgebreid gesprek van 2 uur met jou waarin je aanvullende informatie kunt delen
  • De eerste 50 km aan reiskosten zijn gratis (voor overige kilometers wordt € 0,19 per km berekend)
  • Eén correctieronde. Wil je meer correctierondes dan vraag ik daarvoor een bedrag van € 60,- per uur
  • Tekstcorrecties door een professioneel tekstschrijver
  • Professionele vormgeving van het boek
  • Vijf exemplaren van het boek.
  • Ongeveer 3500 woorden. De verhouding tekst/beeld is ongeveer 50/50.
  • Verzending naar één adres in Nederland.

Het boek heeft een formaat van 21 cm bij 21 cm en omvat 48 pagina’s, een hardcover en een binnenwerk van 170 grams papier met een matte of glanzende coating.

Dit alles ter waarde van 1795,00. (incl. BTW)

 

GOED OM TE WETEN

Dit is een gestandaardiseerd product, maar misschien wil je wel maatwerk. Meer pagina’s tekst, het boek ingebonden in stof waar de hele familie herinneringen aan heeft, meer of juist minder exemplaren van het aantal boeken of hele andere wensen. In het eerste telefoongesprek kun je deze wensen voorleggen, waarna je een aangepaste offerte krijgt.