INCOMPANY TRAINING VOOR MANTELZORGERS, VRIJWILLIGERS EN VERZORGENDEN/VERPLEEGKUNDIGEN

Loslaten in liefde

Draag bij aan een liefdevol en waardig levenseinde voor een naaste.
In de training ‘Loslaten in liefde’ ontdekken mantelzorgers, vrijwilligers en verzorgenden/verpleegkundigen stap voor stap hoe zij mensen in de laatste levensfase kunnen ondersteunen. Ze krijgen praktische handvatten waarmee ze chaos kunnen transformeren naar rust. En angst naar vertrouwen.
Ik heb mij breed ontwikkeld op het gebied van sterven, spiritualiteit en persoonlijke ontwikkeling. De kennis die ik hierbij vergaarde deel ik in deze training.
Daarnaast put ik uit ervaringen die ik opdeed in de tijd dat ik voor mijn moeder zorgde en uit de ontmoetingen met mensen via mijn werk als stervensbegeleider en als vrijwilliger in een hospice. Deze mensen zijn mijn grootste leermeesters. Zij leren mij wat werkelijk belangrijk is in het leven. Hierdoor voel ik de diepte en intensiteit van het leven en de dood. Het brengt mij bij de kern van het leven waar het werkelijk om gaat. 
Voor wie?
Deze training is ontwikkeld voor mantelzorgers, vrijwilligers en verzorgenden/verpleegkundigen die mensen ondersteunen in de laatste levensfase.

 

Sterven gaat niet alleen over medische zorg
Er zijn nog zoveel andere onderwerpen die belangrijk zijn in de begeleiding bij sterven:
  • goed afronden van het leven
  • relaties versterken
  • omgaan met zingevingsvragen
  • comfort bieden
  • kennis over het proces van sterven
Met de kennis die cursisten opdoen in deze training:
  • voelen ze zich zelfverzekerd en geven ze de ondersteuning die hun naaste/cliënt verdient
  • geven ze het beste van zichzelf

  • weten ze hoe ze er ook kunnen zijn voor andere dierbaren/cliënten in de laatste levensfase
  • kunnen ze misschien hun eigen sterfelijkheid beter aanvaarden waardoor ze minder angst ervaren en vrijer kunnen leven.

“Loslaten in liefde is een zeer waardevolle training. Kwaliteit van sterven is nog steeds een soort van taboe die met deze training doorbreekt. Marian Sterke legt duidelijk en helder uit hoe de stervensfase verloopt en geeft handvaten voor mantelzorgers om hierop voorbereid te zijn. Ik raad deze training ook aan aan iedereen die werkt in een verzorgingstehuis. Begeleiding in de laatste levensfase is een vak apart.”

Tonie Besters

verzorgende nivo3 EVV PG afdeling

“Mijn algemene indruk is dat deze cursus een goed inzicht geeft over de laatste levensfase. Als verzorgende heb ik deze cursus gedaan, met in gedachte wat kan ik hier uit halen voor mijn cliënt, maar sommige hoofdstukken gaven me ook inzicht hoe ik de mantelzorger beter zou kunnen bijstaan. Om samen met de mantelzorger de best mogelijke zorg te bieden om comfort en veiligheid te geven aan de cliënt.”

Nicolien

verzorgende Thuiszorg

Praktische info
Deze 1-daagse training geef ik op verzoek op locatie voor een minimum aantal deelnemers van 6 en een maximum van 14.
Eén dag (van 10:00-17:00) kost 700 euro. Daar komen reiskosten en reistijd bij.
Ik kan deze training ook opsplitsen in een aantal dagdelen of avonden.

Heb je nog vragen? Neem dan contact met me op.