Opleiding en ervaring

Ik ben natuurlijk professioneel geschoold als stervensbegeleider. Daarnaast ondersteunt mijn levenservaring me bij het bijstaan van mensen. Ik blijf me ontwikkelen door het volgen van allerlei cursussen en workshops om stervenden en hun naasten te ondersteunen en mezelf te ontwikkelen.

 

Opleidingen en cursussen

Ik heb de opleiding Stervensbegeleiding bij het NIS (Nederlands Instituut voor Stervensbegeleiding) gevolgd. Hier leerde ik over alle aspecten van het stervensproces zelf en hoe aanwezig te zijn bij stervenden.

Om me verder te verdiepen in het stervensproces nam ik deel aan boeddhistische workshops over sterven en stervensbegeleiding en volgde ik diverse workshops om mijzelf te ontwikkelen op spiritueel vlak. Ik heb geleerd hoe ik mijn eigen gedachtes en patronen kan herkennen en onderzoeken, en hoe ik op een authentieke manier aanwezig kan zijn.

Trainingen bij een Levensschool, tantraschool en coachingstrajecten leerden mij voluit te leven en te kijken naar emoties, gedrag en beperkende overtuigingen. Die kennis en ervaring helpen ook mijn klanten bij hun proces.

 

Vrijwilliger Hospice

Mijn inzet als vrijwilliger bij stadshospice Utrecht ervaar ik als zeer waardevol en dankbaar.

 

VERBONDEN AAN

•  de 24/7-hulplijn van het Landelijk Expertise Centrum Sterven; hier werk ik als vrijwilliger. Deze stichting stelt kennis en ervaring beschikbaar aan iedereen die wil (leren) omgaan met sterven. Voor zichzelf of om iemand anders bij te staan. En zo bij te dragen aan de kwaliteit van leven. Voor iedereen, ongeacht religie of levensbeschouwing.

Jouw Laatste Levensfase.nl. Ik ben partner bij deze stichting. Ons doel is voor mensen die zich in hun laatste levensfase bevinden, iets te betekenen.