ONLINE TRAINING

Loslaten in liefde

Draag bij aan een liefdevol en waardig levenseinde voor jouw dierbare.
In de praktijk kom ik het vaak tegen. Naasten die mantelzorger zijn voor een dierbare die binnen afzienbare tijd zal gaan overlijden. De zorg en organisatie vragen veel tijd en energie. Ze weten niet goed hoe ze bij kunnen dragen aan een liefdevol en waardig levenseinde. Daardoor voelen ze zich verdrietig, machteloos en onzeker.
Ben jij ook zo’n mantelzorger?
Dan is de training ‘Loslaten in liefde’ voor jou. Je ontdekt stap voor stap hoe jij jouw naaste liefdevol ondersteunt in deze bijzondere periode. Je krijgt praktische handvatten waarmee je chaos transformeert naar rust. En angst naar vertrouwen. Bij jou en jouw dierbare.
Ik heb mij breed ontwikkeld op het gebied van sterven, spiritualiteit en persoonlijke ontwikkeling. De kennis die ik hierbij vergaarde deel ik met je in deze training.
Daarnaast put ik uit ervaringen die ik opdeed in de tijd dat ik voor mijn moeder zorgde en uit de ontmoetingen met mensen via mijn werk als stervensbegeleider en als vrijwilliger in een hospice. Deze mensen zijn mijn grootste leermeesters. Zij leren mij wat werkelijk belangrijk is in het leven. Hierdoor voel ik de diepte en intensiteit van het leven en de dood. Het brengt mij bij de kern van het leven waar het werkelijk om gaat. 
Voor wie?
Deze training is ontwikkeld voor mantelzorgers die een een naaste willen ondersteunen in de laatste levensfase. Maar ook (wijk)verpleegkundigen, verzorgenden en vrijwilligers kunnen deze training volgen.

 

Sterven gaat niet alleen over medische zorg
Er komt veel op je af wanneer je een naaste ondersteunt in de laatste levensfase. Je merkt dat jouw naaste steeds minder zelf kan waardoor jij steeds meer taken op je neemt. Artsen en verpleegkundigen vertellen je over het ziekteproces, prognose, medicatie en bijwerkingen.
Maar sterven gaat niet alleen over medische zorg. Er zijn nog zoveel andere onderwerpen die belangrijk zijn in de begeleiding van een naaste die gaat sterven:
  • goed afronden van het leven
  • relaties versterken
  • omgaan met zingevingsvragen
  • comfort bieden
  • kennis over het proces van sterven
Met de kennis die jij opdoet in deze training:
  • voel je je zelfverzekerd en geef je jouw geliefde de ondersteuning die hij/zij verdient
  • geef je het beste van jezelf voor het laatste stukje samen
  • verzacht je je rouwproces wanneer je terug kunt blikken op een waardevolle tijd met dierbare herinneringen
  • weet jij hoe je er ook kunt zijn voor andere dierbaren tijdens hun stervensproces
  • kun je misschien jouw eigen sterfelijkheid beter aanvaarden waardoor je minder angst ervaart en vrijer je leven kunt leven.

“Loslaten in liefde is een zeer waardevolle training. Kwaliteit van sterven is nog steeds een soort van taboe die met deze training doorbreekt. Marian Sterke legt duidelijk en helder uit hoe de stervensfase verloopt en geeft handvaten voor mantelzorgers om hierop voorbereid te zijn. Ik raad deze training ook aan aan iedereen die werkt in een verzorgingstehuis. Begeleiding in de laatste levensfase is een vak apart.”

Tonie Besters

verzorgende nivo3 EVV PG afdeling

“Mijn algemene indruk is dat deze cursus een goed inzicht geeft over de laatste levensfase. Als verzorgende heb ik deze cursus gedaan, met in gedachte wat kan ik hier uit halen voor mijn cliënt, maar sommige hoofdstukken gaven me ook inzicht hoe ik de mantelzorger beter zou kunnen bijstaan. Om samen met de mantelzorger de best mogelijke zorg te bieden om comfort en veiligheid te geven aan de cliënt.”

Nicolien

verzorgende Thuiszorg

Online training met werkboek
De lessen bied ik aan in de vorm van video, tekst en downloadbare pdf’s. De training is geheel zelfstandig te doorlopen. Je kunt kiezen voor extra online begeleiding. Het volgen van de lessen inclusief het maken van de opdrachten neemt ongeveer 4 tot 5 uur in beslag. Je kunt stoppen wanneer je wilt en later doorgaan waar je gebleven bent.
Je krijgt een werkboek waarin je de lessen makkelijk terugvindt en bijbehorende opdrachten kunt maken. Dit helpt je het maximale uit de training te halen.
Eén op één begeleiding?
Wil je er één op één begeleiding bij? Dat kan. Dan kies je voor pakket 2. Hierbij kun je gebruik maken van 2 uur online contact met mij. We maken in overleg een afspraak om te bellen of te zoomen. 
Boekje ‘Wat ik je nog zeggen wil’
Je krijgt het boekje ‘Wat ik je nog zeggen wil’ gratis bij deze training. In dit boekje kun je persoonlijke woorden opschrijven. “Wat ons verbindt is… Ik heb bewondering voor…. Van jou leerde ik….” Er is ook ruimte voor het toevoegen van foto’s tekeningen, gedichten, etc.
PAKKET 1

€ 107,-

online training
werkboek
boekje ‘Wat ik je nog zeggen wil’
boekje ‘Wat ik je nog zeggen wil’ 

 

PAKKET 2

€ 187,-

online training
werkboek
boekje ‘Wat ik je nog zeggen wil’
2 uur online één op één begeleiding

 

Sommige zorgverzekeraars vergoeden cursussen voor mantelzorgers.

Vraag jouw zorgverzekeraar naar de mogelijkheden.

Heb je nog vragen? Neem dan contact met me op.